Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Teftelīši uz dārzeņu spilvena

2010. gada 20. oktobris
Foto: Inese Šneidere
Pagatavošana
40 min
1. Sagriež kāpostu, sarīvē uz rupjās rīves, tomātu sagriež gabaliņos.
2. Visus dārzeņus liek katliņā, pirms tam nedaudz kāpostus apcepot, pieliek garšvielas un nedaudz pielejot ūdeni, tādā daudzumā, lai tas tikai pārklāj dārzeņus. Kad dārzeņi izsautējušies, maltajai gaļai pievienojam sāli, smalki sagrieztu sīpolu, piparus, sāli, labi kopā smīcam visu, veidojam vidēja lieluma tefteļus.
3. Liekam teftelīšus uz dārzeņu ,,spilvena,,, iznāks, ka viņi neatrodas buljonā, bet virsū uz dārzeņiem, uzliekam katlam vāciņu, un kādu laiku pasautējam (patvaicējam tefteļus), pēc kādām 15 min., teftelīšus iemaisam iekšā, pievienojot krējumu un ja vēlamies iebiezināt mērci,- miltus, un neilgi vēl pasautējam.
4. Nevajag baidīties, ka tefteļi izjuks bez saistvielas,- tie lieliski turās kopā, tāpēc tos jāliek sākotnēji virspusē un šķidruma nedrīkst būt par daudz.
Uz augšu