Franču pīrāgs kišs jeb quiche Lorraine

5 1
Franču pīrāgs kišs jeb quiche Lorraine
Foto: Depositphotos.com
Uzcep savu kīšu - brīnišķīgu pīrāgu, kura saknes meklējamas Francijā. Lai pīrāgu sauktu par kīšu, tā pagatavošanā nepieciešams izmantot olas, ideālā variantā - pašgatavotu smilšu mīklu.

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1.25 tase miltu
  • 8 ēd. k. sviesta (2 cm līnija), auksta, sagriezta kubiciņos
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. cukura
  • 4-6 ēd. k. auksta ūdens
  • Pildījumam:
  • 250 g bekona vai šķiņķa
  • 1 tase piena
  • 1/2 tase saldā krējuma
  • 3 olas
  • 1/2 tējk. sāls
  • Melnie pipari pēc garšas
  • 1/8 tējk. muskatrieksta
  • 1 tase sasmalcināta čedaras siera

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīklai: bļodā ieliek miltus, cukuru un sāli, samaisa. Pieliek sviestu un samaisa (ar rokām) tā, lai mīkla iznāk graudaina. Tad pielej 4 - 6 ēd. k. auksta ūdens. Maisot un mīcot izveidosies masa.
  2. Izrullē to un ievieto speciālā pīrāgu pannā, un ieliek atdzesēties leduskapī uz 1 stundu.
  3. Izņem pannu ar mīklas masu arā, uzliek uz tās folliju piepresē un ieber sausas pupiņas, lai cepot apakša neceltos, ieliek cepeškrāsnī 200 gradiem uz 20 min. Pēc divdesmit minūtēm izņem laukā, noņem folliju ar pupiņām un ieliek apbrūnināties vēl uz 10 minūtēm. Tad izņem no krāsns un novieto pīrāga pannu malā.
  4. Pa to laiku ņem bekonu vai šķiņķi, sagriež gabaliņos un apcep uz pannas. Bļodā sakuļ olas, pieliek piparus un sāli. Pievieno pienu un saldo krējumu, sakuļ (samaisa) visu kopā.
  5. Liek pirāga pamatnē sacepto gaļu, sieru un pārlej pāri olu sagatavi. Liek krāsnī uz 30 - 40 minūtēm.
    Gatavu pārber ar zaļumiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize