Ananāsi ar vēžu astīšu pildījumu

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 200 g jūras vēžu astīšu vai lielo garneļu
  • 100 g saldētu vai svaigu dārzeņu maisījuma
  • 2 mini ananāsi
  • 3 ēdamkarotes eļļas, 1-2 tējkarotes karija
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. balto piparu
  • 100 g zivju buljona (kubiņš + ūdens)
  • 100 -200 g saldā krējuma
  • 125 g rīsu
  • Estragons

Pagatavošana

35 min.
  1. Atkausē saldētas vēžu astītes, noloba un notīra svaigas. Atkausē saldētos dārzeņus, notīra un sasmalcina svaigos. Ananāsus gareniski pāršķeļ uz pusēm. Mīkstumu izņem, sagriež kubiņos. Mizas saglabā. Dārzeņus apbrūnina nelielā eļļas daudzumā. Pievieno kariju, sāli un piparus. Pielej buljonu un vāra, līdz šķidrums iztvaikojis. Krējumu saputo, pievieno dārzeņiem. Ja vajadzīgs, pievieno sāli un piparus. Rīsus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Rīsos iemaisa ananāsa gabaliņus. Atlikušajā eļļā apbrūnina vēžu astītes. Ananāsu mizas pilda ar rīsiem un vēžu astītēm vai lielajām garnelēm. Pārlej ar karija mērci, apkaisa ar estragonu. Pasniedz ar dažādu šķirņu salātu lapiņām. Atlikušo mērci var pasniegt atsevišķā trauciņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni