Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ananāsi ar vēžu astīšu pildījumu

2010. gada 19. oktobris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
35 min
1. Atkausē saldētas vēžu astītes, noloba un notīra svaigas. Atkausē saldētos dārzeņus, notīra un sasmalcina svaigos. Ananāsus gareniski pāršķeļ uz pusēm. Mīkstumu izņem, sagriež kubiņos. Mizas saglabā. Dārzeņus apbrūnina nelielā eļļas daudzumā. Pievieno kariju, sāli un piparus. Pielej buljonu un vāra, līdz šķidrums iztvaikojis. Krējumu saputo, pievieno dārzeņiem. Ja vajadzīgs, pievieno sāli un piparus. Rīsus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Rīsos iemaisa ananāsa gabaliņus. Atlikušajā eļļā apbrūnina vēžu astītes. Ananāsu mizas pilda ar rīsiem un vēžu astītēm vai lielajām garnelēm. Pārlej ar karija mērci, apkaisa ar estragonu. Pasniedz ar dažādu šķirņu salātu lapiņām. Atlikušo mērci var pasniegt atsevišķā trauciņā.
Uz augšu