Jūras vēžu astītes saldskābā mērcē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 400 g saldētu jūras vēžu astīšu
  • 50 g kviešu miltu
  • 1 puravs
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • Kajennas pipari
  • Sāls
  • 150 g ananāsu sulas
  • 100 g ābolu vīna etiķa
  • 85 g cukura
  • 3 ēdamk. tomātu kečupa
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 2 ēdamk. heresa
  • 1 ēdamk. miežu vai kukurūzas miltu

Pagatavošana

30 min.
  1. Astītes atkausē un apviļā miltu un sāls maisījumā. Puravu noskalo un ieslīpi sagriež plānās šķēlītēs. Papriku noskalo, sagriež sloksnītēs un ķiploku sasmalcina. Sajauc cukuru, vīna etiķi, soju, heresu, kečupu un maisot uzvāra. Mērci iebiezina ar ananāsu sulā iemaisītiem miltiem. Atsevišķi apcep jūras vēžu astītes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Atsevišķi apcep arī dārzeņus, tiem pievieno mērci, kajennas piparus un vēžu astītes. Ēdienu vēlreiz uzkarsē un pasniedz ar vārītiem rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni