Pildīta tinteszivs

2010. gada 19. oktobris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
90 min
1. Tinteszivij izgriež daļu starp taustekļiem un mantiju. Zivi notīra, taustekļus sagriež gabaliņos. Šalotes notīra, sagriež kubiņos un apcep olīveļļā. Pievieno taustekļa gabaliņus un nedaudz apcep. Iemaisa pīnija sēklas, korintes un rīsus 1 min. Pievieno sāli, piparus un kanēli, pievieno sakapātas vai saberztas piparmētras. Pielej nedaudz ūdens un vāra 15 min, līdz ūdens iztvaikojis. Sagatavoto mantiju piepilda ar rīsu maisījumu, atvērumu aizsprauž ar irbulīšiem. Katlā uzkarsē 3 ēdamk. olīveļļas, izcep caurspīdīgus atlikušos sīpolus. Pielej sarkanvīnu un ūdeni, uzvāra, tad pievieno sāli, piparus un cukuru. Tajā liek pildīto tinteszivi un vāra 50 min., līdz gaļa kļūst mīksta. Pētersīļus un dilles nomazgā, lapiņas sakapā un pārkaisa tinteszivij 5 min. pirms gatavības. Pasniedz ar svaigu grauzdiņu maizi un sarkanvīnu.
Uz augšu