Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Melnie tinteszivs rīsi

2010. gada 19. oktobris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
50 min
1. Tinteszivi iztīra un savāc no tintes maisiņa iztecējušo tinti, nogriež galvu ar tajā esošiem orgāniem, izņem iekšas un atdala mantiju. Nogriež taustekļus un kopā ar mantiju nomazgā, noberž ādu. Mantiju un taustekļus sīki sagriež, visas atlikušās daļas izmet. Sīpolus un ķiplokus notīra un sagriež sīkos kubiņos. Uzkarsē 2 ēdamk. olīveļļas, tajā liek tinteszivs gabaliņus un sautē. Pirms tie ir kļuvuši pilnīgi brūni, izņem tos no katla. Katlā ielej atlikušo eļļu un apcep rīsus. Tiem pievieno rozmarīna un timiāna zariņus, salvijas lapiņas, sīpolus, ķiplokus, sāli, piparus un vīnu. Tad pievieno tinti, zivju buljonu, un ļauj vārīties, līdz rīsi gatavi. Izņem garšvielu zariņus un pievieno tinteszivis gabaliņus, iejauc auksta sviesta pārslas. Beigās iemaisa sakapātus pētersīļus un baziliku. Pasniedz ar sausu baltvīnu.
Uz augšu