Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Omārs spāņu gaumē

2010. gada 19. oktobris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
50 min
1. Apgrauzdē lauru lapu. Omāra spīles nogriež un izņem gaļu. Atdala asti, pārgriež uz pusēm un izņem zarniņu. Omāra gaļu sagriež 2 cm biezās šķēlītēs. Garneles atbrīvo no čaulām, bet neatdala galvas, izņem zarnas. Nomizo, sagriež plānās ripiņās sīpolus un ķiplokus. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Uzkarsētā olīveļļā sautē dārzeņus un sagrieztu šķiņķi, pievieno tomātu biezeni, smalki sagrieztus tomātus, maltās mandeles, sāli, piparus un apgrauzdēto laura lapu. Tad pievieno safrānu, kas sajaukts ar 1 ēdamk. karsta ūdens un vāra 5 min. Tad pielej vīnu, šeriju, citrona sulu un ½ l ūdens, visu vāra 20 min. Nomazgā gliemjus un kopā ar garnelēm liek mērcē, vāra līdz gliemji atveras. Tad pievieno omāra gaļu, sasmalcinātus pētersīļus un 5 min ļauj ievilkties. Ēdienu pasniedz ar baltmaizi un sausu spāņu baltvīnu.
Uz augšu