Vista rudens noskaņās

5 1
Kolekcijas: Veselīgās
Sātīgas, sulīgas un veselīgas pusdienas koši rudenīgās krāsās.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 400 g vistas fileja
  • 1 -2 burkāni (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 -2 bietes (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 -2 kartupeļi (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 /2 puķu kāposta galviņas (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 -2 tomāti (sagrieztā masa 200 g)
  • 1 sīpols (sagrieztā masa 80 g)
  • 1 /2 cukini (sagrieztā masa 100 g)
  • 1 tējk. broilervistas garšvielas

Pagatavošana

45 min.
  1. Vistas fileju noskalo, sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar broilervistas garšvielu. Ieliek ledusskapī.
  2. Burkānus, bietes, kartupeļus – notīra, noskalo un sagriež salmiņos. (Ērti un ātri var sagriezt Borner rīvi [ http://borner.lv/ ]vai līdzīgu ierīci). Puķu kāpostu salauž mazākos gabaliņos.
  3. Tomātus, sīpolu, cukini sagriež gabaliņos un sautē nelielā ūdens daudzumā mīkstus.
    Tomātus, sīpolu, cukini sagriež gabaliņos un sautē nelielā ū...
  4. Tvaicējamajā katlā ielej ūdeni. Pirmajā stāvā kārto vistas fileju, otrajā bietes un burkānus, trešajā kartupeļus un puķu kāpostus. Katlu ieslēdz 30 minūšu režīmā.
  5. Sasautēto tomātu, cukini, sīpolu un visu šķidrumu ar rokas blenderi sasmalcina viendabīgā masā. Pievieno sāli pēc garšas, ja tiešām vajag. Tā būs mērce.
  6. Kad tvaicējamais katls beidzis darbu, vistas gaļu un dārzeņus izņem, kārto uz šķīvjiem un pārlej ar mērci. Tvaicētiem dārzeņiem ir bagātīga garša, sāli pievienot nevajag.

Komentāri

Helga 2010. gada 25. novembris 13:07
Pavisam laba receptīte. Vienkārši pagatavojama. Es tikai netieki skaidribā par maizes vienību rēķināšanu - daudz dažādu atšķirīgu informācijas avotu...
Santa 2010. gada 24. novembris 17:53
Laba recepte diabetam!
Edgars 2010. gada 24. novembris 17:51
Forshi!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni