Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta alla norma (makaroni ar ceptiem baklazaniem un rikotas sieru)

2010. gada 14. oktobris
Foto: Nadina Biondo
Pagatavošana
40 min
1. Baklazanu nomazga un ar visu mizu sagriez ripinas, aptuveni 0.5cm. Noliek uz plaats viena slani, apkaisa ar saali un noliek malina uz 30 min. Taa notek baklazana lieka sula. Tad pannaa uzkarsee ellu cepsanai un cacep visu baklazanu. Sacepto baklazanu liek uz papira virtuves dvieliem, lai nosusinatu no liekas ellas. Kad viss baklazans sacepts, to noliek malina.
2. Tiiraa pannaa, ielej ap 2-3 ed kar olivellu. Nevajag pannu parak sakarset. Ella ieliek 1 kiploka daivinu un cepot apzentina, pievieno smalki sagrieztu sipolu, samaisa un tad pievieno kubicinos sagrieztus tomatus (labak bez mizinas), bazilika lapinas, sali, peperoncino un visu uz merenas liesmas karse. Ik pa laikam apmaisa. Ta sutina, lidz veidojas vienmeriga salsa. Ja ir manami kadi tomata gabalini, nekas. Tad gatavai salsai pievieno sarivetu Parmezana sieru un samaisa. Iznem no salsas kiploka daivinu. Uzliek vaku un atstaj lidz bridim, kad ir izvarijusies makaroni. Tad nolej udeni un bez skalosanas zem auksta vai jekada cita udens, pievieno tos sasai. Pieliek saceptors baklazanus un kartigi samaisa. Var ari darit ta, ka makaronus ar salsu saliek pa skivjiem un tad pa virsu pastai, katra skivi karto saceptos baklazanus. Parkaisa ar sarivetu ricottas sieru un bauda so neatkartojamo garsu... :)
3. Labu apetiti!
Uz augšu