Havaju salas pica

2010. gada 13. oktobris
Foto: Rudmate
No viena picas mīklas miksa paciņas sanāk divas šādas picas. Picas pildījums šeit paredzēts vienai picai, tādēļ, ja esat iecerējuši taisīt divas, tad jāņem divreiz vairāk sastāvdaļu.
Pagatavošana
40 min
1. Ber picas miksu bļodā, pielej klāt ūdeni un pieliek kausēto sviestu (uz miksu paciņām parasti raksta, lai pievieno augu eļļu, bet esmu pārbaudījusi, ka tad mīkla sanāk ļoti ķepīga).
2. Sajauc un samīca viendabīgu mīklu līdz tā vairs nelīp pie rokām. Noliek to siltā vietā atpūsties.
3. Vistas fileju sagriež apmēram 2 cm biezos gabaliņos un samaisa ar garšvielām.
4. Sarīvē sieru un nolej lieko šķidrumu no ananāsiem.
5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 - 210 grādiem.
6. Ņem pusi no mīklas un uz cepampapīra izrullē plānu picas kārtu cepešplāts formā (var būt nepieciešami milti, lai mīkla neliptu pie mīklas ruļļa).
7. Picu apsmērē ar plānu kārtiņu kečupa, vienmērīgi uzbārsta rīvēto sieru.
8. Tad kārto vistas filejas gabaliņus tā, lai starp tiem ir atstarpes.
9. Pa visu picu bagātīgi saliek ananāsus, vēlams starp filejas gabaliņiem. Ja vēlas var uzbērt pa virsu kādas iecienītas garšvielas, bet es parasti neko nelieku.
Foto: Rudmate
10. Picu cep cepeškrāsnī kādas 15 - 20 minūtes līdz maliņas apbrūnējušas un vistas fileja gatava.
11. Nedaudz atdzesē un griež tik gabalos, cik ēdāju.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu