Klasiskais vaniļas pudiņš

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 porcija
  • 2 ed. k. cukura
  • 1 /2 ed. k. stērķeles
  • 1 /8 tēj. k. sāls
  • 1 glāze piena
  • 1 olas dzeltenums viegli saputots
  • 1 /2 tēj. k. sviesta
  • 1 /2 tēj. k. vaniļas ekstrakta (var lietot arī vaniļas cukuru)

Pagatavošana

20 min.
  1. Nelielā grāpītī sajauc cukuru, stērķeles un sāli (arī vanīļu, ja lieto to cukura formā).
  2. Iemaisa pienu.
  3. Maisot karsē uz vidējas uguns līdz sabiezē un sāk burbuļot. Uz samazinātas uguns pavāra vēl pāris minūtes, tad noņem no plīts.
  4. Olas dzeltenumu sajauc ar nelielu daudzumu karstā piena maisījuma. Tad olu, nepārtraukti maisot, iejauc pārējā masā. Visu liek atkal uz plīts un viegli uzvāra. Tad pievieno sviestu un vaniļu, ja lieto ekstraktu.
  5. Pa laikam apmaisot, atdzesē kādas 15 minūtes, saliek deserta traukos un liek ledusskapī atdzesēties vismaz stundu.

Komentāri

Daniela 2014. gada 24. maijs 13:45
Sanāca ļoti labs . Tikai ekstraksts te galīgi neder. Liku vanilīna cukuru . Paldies :)
Diāna 2012. gada 19. aprīlis 14:28
Tīrā veidā vaniļas pietiktu uz naža gala. Nezinu, kas tas par vaniļas ekstraktu, bet domāju, ka tiek iet runāts, spriežot pēc daudzuma un apraksta, par vaniļas cukuru,
Džūlija 2010. gada 14. novembris 14:25
Gāārdi!!
Es vaniļas ekstrakta vietā izmantoju vanilīnu!
Bija ļoti gards!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti