Sākums > Receptes > Deserti

Klasiskais vaniļas pudiņš

2010. gada 11. oktobris
Foto: Aiga
Pagatavošana
20 min
1. Nelielā grāpītī sajauc cukuru, stērķeles un sāli (arī vanīļu, ja lieto to cukura formā).
2. Iemaisa pienu.
3. Maisot karsē uz vidējas uguns līdz sabiezē un sāk burbuļot. Uz samazinātas uguns pavāra vēl pāris minūtes, tad noņem no plīts.
4. Olas dzeltenumu sajauc ar nelielu daudzumu karstā piena maisījuma. Tad olu, nepārtraukti maisot, iejauc pārējā masā. Visu liek atkal uz plīts un viegli uzvāra. Tad pievieno sviestu un vaniļu, ja lieto ekstraktu.
5. Pa laikam apmaisot, atdzesē kādas 15 minūtes, saliek deserta traukos un liek ledusskapī atdzesēties vismaz stundu.
Uz augšu