Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ziemeļbrieža gaļas mērce

2010. gada 7. oktobris
Foto: Receptes.lv
Bijām Lapzemē un noskatījām šo recepti.
Pagatavošana
35 min
1. Uz pannas sviestā apcepina paplānās šķēlītēs sagrieztu ziemeļbrieža gaļu. Apcepināšanas procesā pievieno sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus pēc paša vēlēšanās. Protams, arī sāli un piparus (var arī citas garšvielas, ja vēlās). Kad gaļa apcepināta, to liek katlā, kur pievieno kadiķogas, lauru lapas un skābo krējumu. Krējuma daudzums atkarīgs no paša vēlmēm, cik lielu gaļas/šķidruma attiecību mērcē vēlas. Uz lēns uguns sautē gaļu tālāk. Pēc apmēram 20-25 min. mērce būs gatava.
Uz augšu