Sākums > Receptes > Konservējumi

Vīriešu ievārījums

2010. gada 6. oktobris
Foto: Andris Siliņš
Pagatavošana
180 min
1. Dārzeņus un garšsaknes notīra, samaļ (labi ja ir gaļas mašīna ar lielākiem caurumiņiem), liek katlā vārīt (var ieliet pusglāzi ūdens), pievieno sāli, cukuru piparus. Vāra aptuveni 1 stundu, pievieno etiķa esenci (ja tādas nav, var iztikt ar etiķi, tikai tad gatavā produkcija būs šķidrāka) un vāra uz lēnas uguns vēl 2o minūtes. Gatavo produktu pilda burkās un aizvāko.
2. Dārzeņu daudzumu var diezgan brīvi variēt, var izmantot kā sastāvdaļas papriku, baklažānus u.c., izņemot gurķus.
3. Lieliska uzkoda, sevišķi ar krievu vodku, var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem, kā arī gatavot sviestmaizes ar vīriešu ievārījumu.
Uz augšu