Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa gailenēs ar kartupeļu medaļoniem

2010. gada 5. oktobris
Foto: Toms Kauliņš
Pagatavošana
40 min
1. Cūkgaļas krūtiņai uzber sāli un piparus, liek uz karstas pannas apcepties. Sagriež papriku strēmelītēs, nomizo burkānu, sīpolu un sagriež ripiņās.
2. Kad gaļa no abām pusēm apcepta, liek cepšanas traukā. Sīpolus sacep kopā ar papriku un burkāniem. Saceptos dārzeņus pievieno gaļai, pielej nedaudz ūdeni (lai gaļa sautētos) un liek cepeškrāsnī 180 grādos.
3. Tikmēr nozmizo kartupeļus un izvāra sāls ūdenī.
4. Kad kartupeļi mīktsi, tos nokāš un sastampā biezenī, pievienojot sviestu, sakapātus zaļumus, sāli pēc garšas un 4 olu dzeltenumus.
5. Kartupeļu masu izveido nelielos medāljonos un liek cepties sviestā.
6. Kad gaļa jau mīksta, pievieno klāt atkusušās (iepriekš apceptas) gailenes un ļauj gaļai vēl pasautēties kopā ar sēnēm, pašās beigās pievieno saldo krējumu un ļauj uzmest krejumam burbuli. Gaļa gatava. Medaljoni jāapcep viegli zeltaini no abām pusēm.
7. Tālākais ir gaumes lieta kā visu sakārtot uz šķīvja.
Uz augšu