Mārrutki 2 in 1

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Rudens - cūku kaujamais laiks, tad mārrutki gaidīta piedeva.
Arī treknās zivis priecājas par vieglākām konservētu mārrutku piedevām.
Mans mārrutku cers izauga kartupeļu tīrumiņa un žēl bija tādu skaistuli vienu pamest ziemas aukstumā.:)

Sastāvdaļas

  • 500 g mārrutku
  • 150 g tomātu
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. etiķa esences
  • 1 glāze vāroša ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Mārrutkus iemērc aukstā ūdenī uz 3 st.
    Mārrutkus iemērc aukstā ūdenī uz 3 st.
  2. Mārrutkus notīra un sagriež mazos gabaliņos.
    Mārrutkus notīra un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Mārrutkus maļot maļamo mašīnu un trauku, kurā uzkrājas samaltie mārrutki, pārklāj ar slapju dvieli.
    Mārrutkus maļot maļamo mašīnu un trauku, kurā uzkrājas samal...
  4. Samaltajiem mārrutkiem aši uzlej karstu ūdeni,
    Samaltajiem mārrutkiem aši uzlej karstu ūdeni,
  5. Pēc garšas pieliek sāli, cukuru, etiķi, daļai sagatavoto mārrutku pieliek samaltus tomātus, šie mārrutki būs maigāki.
    Pēc garšas pieliek sāli, cukuru, etiķi, daļai sagatavoto mār...
  6. 1/2 stundā sagatavojām garšīgus mārrutkus trīs jaukās burciņās
  7. Tas nekas, ja iejaucot karsto ūdeni mārrutkos acīs saskrien asaras. :)
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Līga 2010. gada 4. oktobris 21:05
pirmo reizi es taisiju arī tāpat,tad latgalē man iedeva savādāku recepti un iegaršojās,:mārrutki- 0,5kg,citronu sula - 0,125,cukurs -1,5ēd.k.
sāls -13gr, ūdens -0,2.(lai glabātos ilgāk lej karstu)
mārrutku saknes izlaiž caur suluspiedi,lai smalkāki

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi