Ķirbju pīrāgs (vienkāršais)

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 425 ml kviešu miltu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 tējk. Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 100 g kokosriekstu pārslu
  • 1 olas
  • 2 ēd. k. ābolu vīna etiķa
  • 3 – 4 ēd. k. auksta ūdens
  • Sviests vai margarīns formas ieziešanai
  • Pildījumam:
  • 400 g kubiņos sagriezta ķirbju mīkstuma
  • 250 ml krējuma
  • 175 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 3 olas
  • 1 /2 tējk. kanēļa
  • 1 /2 tējk. ingvera

Pagatavošana

130 min.
  1. Sajauc kopā visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisā un ļauj apmēram stundu pastāvēt ledusskapī.
  2. Ķirbja kubiņus un 100 ml ūdens liek katlā, uzvāra un ļauj lēnām vārīties zem vāka apmēram 15 minūtes. Tad ielej kubiņus sietā un patur, līdz notek viss šķidrums.
  3. Ķirbja masu bļodā saspaida vai sasmalcina ar mikseri. Pieliek klāt pārējās pildījuma sastāvdaļas.
  4. Ietauko pīrāgu formu (diametrs apm. 26 cm). Mīklu iespiež pīrāgu formas pamatnē un sadursta ar dakšiņu.
  5. Uzlej pildījumu uz mīklas pamatnes un cep pīrāgu krāsns vidusdaļā 200ºC apmēram 1 stundu.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize