Gardā šokolādes kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 250 g mīksta sviesta
  • 250 g cukura
  • 4 olas
  • 220 g miltu
  • 1 ēdk. kakao pulvera bez cukura
  • 1.5 ēdk. cepamā pulvera
  • Krēmam
  • 300 g mīksta sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • Rotāšanai rieksti

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Kūku formu ar noņemamām malām izoderē ar cepamo papīru. Mazā katliņā ielej nedaudz ūdens un liek uz plīts, lai uzvārās. Šokolādi liek bļodā un to ¬– uz katliņa tā, lai bļodas dibens neskaras klāt pie ūdens. Šokolādi izkausē un noliek malā.
  2. Samīca sviestu ar cukuru un pievieno pusi kausētās šokolādes. (atstarpe) Puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla, gaisīga un gaišāka. Kuļot pa vienai pievieno olas. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri. Viegli tos iemaisa sviestā. Mīklu liek formā, nolīdzina virsu un cep apmēram 40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam kūkas viducī, tam jānāk ārā sausam, bez pielipušas mīklas. Gatavu biskvītu atdzesē.
  3. Gatavo krēmu. Saputo sviestu ar pūdercukuru un atlikušo šokolādi, līdz tie veido gaisīgu masu.
  4. Kūkas biskvītu sagriež divās ripās. Vienu liek uz kūkas šķīvja, pārziež ar 2/3 krēma un liek virsū otru ripu. Virspusei uzsmērē atlikušo krēmu un rotā ar sadrupinātiem riekstiem.
  5. Tumšās šokolādes vietā var izmantot arī piena šokolādi,bet tādā gadījumā izmantojamā cukura daudzums jāsamazina par trešdaļu.

Komentāri

ViLisa 2014. gada 9. oktobris 23:58
atbilde uz visiem jautājumiem un kļūdām>
Biskvītam svarīgi pielikt paredzēto cepamo pulveri, tas dod to ka kūka uzpūšas. Vajag arī kārtīgi saputot olas, tā lai 2x palielinās apjomā.
Ja sanāca kā sēne tas nozēmē, ka nebija mīkla vienādi izsmērēta uz pannas.
Un vēl ļoti svarīgi, kad cepas, nekādā gadījumā navirinam krāsns durtiņas. Gatavu uzreiz neraujam ārā jo no temperatūras svāsrstības var sakristies apjomā.
laura 2014. gada 3. februāris 17:01
kūka ļoti garda, bet biskvīts bija pa cietu, kapēc?
es 2013. gada 3. jūlijs 20:59
laba basli

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize