Gardā šokolādes kūka

2010. gada 1. oktobris
Foto: Vizma Kāle
Pagatavošana
90 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Kūku formu ar noņemamām malām izoderē ar cepamo papīru. Mazā katliņā ielej nedaudz ūdens un liek uz plīts, lai uzvārās. Šokolādi liek bļodā un to ¬– uz katliņa tā, lai bļodas dibens neskaras klāt pie ūdens. Šokolādi izkausē un noliek malā.
2. Samīca sviestu ar cukuru un pievieno pusi kausētās šokolādes. (atstarpe) Puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla, gaisīga un gaišāka. Kuļot pa vienai pievieno olas. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri. Viegli tos iemaisa sviestā. Mīklu liek formā, nolīdzina virsu un cep apmēram 40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam kūkas viducī, tam jānāk ārā sausam, bez pielipušas mīklas. Gatavu biskvītu atdzesē.
3. Gatavo krēmu. Saputo sviestu ar pūdercukuru un atlikušo šokolādi, līdz tie veido gaisīgu masu.
4. Kūkas biskvītu sagriež divās ripās. Vienu liek uz kūkas šķīvja, pārziež ar 2/3 krēma un liek virsū otru ripu. Virspusei uzsmērē atlikušo krēmu un rotā ar sadrupinātiem riekstiem.
5. Tumšās šokolādes vietā var izmantot arī piena šokolādi,bet tādā gadījumā izmantojamā cukura daudzums jāsamazina par trešdaļu.
Uz augšu