Rabarberu ķīselis ar zemenēm

3 1
Rabarberu ķīselis ar zemenēm
Foto: Depositphotos.com
Putukrējuma vietā var lietot saldējumu. Var lietot arī saldētus rabarberus vai zemenes. Pirms lietošanas tie nav jāatkausē.

Sastāvdaļas

  • 400 g rabarberu
  • 350 g zemeņu
  • 600 g ūdens
  • 185 g cukura
  • 1.5-2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • Saldais krējums

Pagatavošana

20 min.
  1. Noskalo un sagriež rabarberus. Notīra zemenes.
  2. Ūdeni ar cukuru uzvāra. Maisa, līdz cukurs izkusis. Cukurūdenī lēni vāra rabarberus, līdz mīksti, t.i. ≈ 5 minūtes.
  3. Ķīseli iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem kartupeļu miltiem. Uzkarsē, bet nevāra. Katliņu noņem no plīts. Ķīseli lej bļodā un atdzesē.
  4. Zemenes sīki sasmalcina ar dakšiņu vai blenderi. Zemeņu masu pievieno atdzesētajam rabarberu ķīselim.
  5. Saldo krējumu lej miksera traukā, pievieno cukuru un puto, līdz tas ir biezs. Kad putukrējums gatavs, to pa porcijām pievieno ķīselim.

    Lai labi garšo!
    Saldo krējumu lej miksera traukā, pievieno cukuru un puto, l...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

elīza 2015. gada 27. decembris 20:02
bet es nezinu kas jūs esat bet un par putukrējumu gan bija rakstīts un 2. cilvēks gan kņūdās jo un ja ir jaliek 185.g ja tur pēctam nekas nebīja nekas par to rakstīts tad pēctam nau jāliek nu sapratāt abi/a
viens 2015. gada 17. februāris 12:09
kas jūs putukrējumu nekad neesat gatavojuši? liek tik cik saldu gribas, tējkaroti, ēdamkaroti, var nelikt nemaz. citi liek vaniļas cukuru.
sincha 2011. gada 29. jūnijs 13:51
man ari ir tiesi tads pats jautajums..ja 1,izskidina udeni tos 185 g, cik tad jaliek pectam vel???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti