Plācenīši ar rudzu pārslām

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Plāceņi ir labākā uzkoda pie tējas tases. Pieliekot klāt vēl kādu salātlapu, nedaudz siera un tomāta šķēlītes, cienasts gatavs!

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 200 ml rudzu pārslu
  • 200 g kviešu miltu
  • 2 tējkaroti cepamā pulvera
  • 1 tējkaroti sāls
  • 100 ml piena

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem un ieziež pannu ar eļļu. Samaisa miltus ar rudzu pārslām, cepamo pulveri un pieber sāli. Sagriež sviestu gabaliņos un sajauc ar miltiem,mīca , līdz iegūst graudainu mīklu.
  2. Pielej pienu, lai mīkla kļūtu lipīgāka. Sadala mīklu divās daļās, ar miltainām rokām izveido divus apaļus plāceņus. Uz tiem ar nazi vari iezīmēt krustu.
  3. Cep 10—15 minūtes vai kamēr plāceņi kļūst zeltaini brūni. Pirms liek galdā, ļauj tiem nedaudz atdzist. Uzmanīgi sadala katru plāceni četrās daļās un pasniedz siltu. Plāceņus var arī sasaldēt un izmantot , kad rodas nepieciešamība.
  4. 8 plāceņi.

Komentāri

Normunds 2011. gada 12. decembris 22:37
Ļoti garšīgi, kaut gan rudzu pārslu vietā izmantoju rudzu miltus, un pienu arī nedaudz vairāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas