Lasis ar sezama sēklām

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 800 g laša filejas bez ādas
  • 3 ēdamkarotes sezama sēklu
  • 1 šķipsniņu aso sarkano piparu
  • 1 ēdamkaroti sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes sviesta cepšanai
  • Sāli
  • Mērcītei
  • 2 ēdamkarotes izspiestas apelsīnu sulas
  • 2 ēdamkarotes izspiestas laima sulas
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkaroti saldinātāja
  • Eļļa cepšanai
  • Melnie pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Mērcīte: Izspiež apelsīna un laima sulu. Samaisa sulu ar sinepēm, saldinātāju, sāli un pipariem. Līdz pasniegšanai liec ledusskapī.
  2. Sagriež lasi porciju gabalos pa 200 g. Sajauc sezama sēklas, piparus un sojas mērci. Iemērc vienu laša pusi maisījumā. 2 minūtes cep šo pusi eļļā uz vidēji lielas uguns. Apgriež gabalus, uzgriež mazāku uguni un turpina cept vēl 3 minūtes.
  3. Pasniedz ar dārzeņu salātiem un/vai vārītiem rīsiem.
  4. 4 personām

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni