Putra rīta cēlienam

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g auzu pārslu
  • 50 g žāvētas aprikozes
  • 1 svaigs ābols
  • 475 ml piena

Pagatavošana

20 min.
  1. Žāvētās aprikozes aplej ar verdošu ūdeni, patur 2-3 minūtes, ūdeni nolej un aprikozes sagriež mazos gabaliņos
  2. Ābolu nomizo un sagriež šķēlītēs
  3. Auzu pārslas liek katliņā, pievieno augļus, šķipsniņu sāls un pārlej ar 300 ml ūdeni
  4. Vāra 4-5 minūtes, līdz auzu pārslas uzbriest
  5. Pievieno pusi no dotā piena daudzuma, uzvāra un uzliek vāku. Tur zem vāka 10 minūtes
  6. Pasniedz ar aukstu pienu
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Liene Sondore 2010. gada 5. oktobris 11:14
Paldies, Andri par komentāru! Putrai var pievienot piedevas pēc izvēles un man prieks, ka Jūs gatavojat veselīgas brokastis! Putra labi noder arī lidzņemšanai uz darbu launaga kārbiņā, jo lieliski garšo ari auksta. Versijas - var pamēģināt putrai pievienot ceptus sipolus, rivētus burkānus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis