Baraviku un citu sēņu zupa

4 1

Sastāvdaļas

10 porcijas
  • 600 g sēņu (gan baravikas, gan citas)
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • 5 kartupeļi
  • 300 g burkānu
  • 300 g žāvētas gaļas
  • 1 iepakojums kausētā siera
  • 1 neliela diļļu buntīte
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Skābs krējums
  • 2 gab. sēņu buljona
  • 2.5 2,5 l ūdens zupai

Pagatavošana

100 min.
  1. Liek vārīties sagrieztus kartupeļus.
    Liek vārīties sagrieztus kartupeļus.
  2. Pa to laiku apcep žāvētu gaļu, sagrieztas ķiploka daiviņas un vienu sīpolu.
  3. Kad sīpols un gaļa ir zeltīti brūni, tad liek klāt sēnes. Cep aptuveni 8 minūtes uz vidējas uguns.
  4. Kad kartupeļi gandrīz izvārījušies, ūdeni nokāš.
    Kad kartupeļi gandrīz izvārījušies, ūdeni nokāš.
  5. Lej grāpī jaunu ūdeni (~2,5l) un vāra tajā kartupeļus. Kad parādās pirmās ūdens vārīšanās pazīmes, liek klāt sacepto sēņu maisījumu un sagrieztus burkānus, kā arī buljona kubiciņus un papriku. Vāra aptuveni 20 - 30 minūtes.
  6. Beigās pievieno klāt kausēto sieru un maisa zupu uz mazas uguns, kamēr siers ir izšķīdis.
  7. Pasniedz ar krējumu un dillēm.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Modris 2017. gada 10. septembris 21:07
"Kad kartupeļi gandrīz izvārījušies".Tātad mazos gabaliņos kā jau zupai kartupeļi ir izvarijušies pa kādām 15-18 min atkarībā no šķirnes.Vēl vārot 20-30 min kā minēts viennozīmīgi sanāks putra.Tā ka pārdomājiet to procesu.
aldis 2015. gada 24. februāris 10:21
jaa ir laba!!!
brigita 2014. gada 14. oktobris 09:56
Nesapratu, kāpēc kartupeļi vispirms jāapvāra, tad pusvārīti jānokāš un jālej jauns ūdens un jāvāra vēl 20-30 minūtes. Varētu domāt, ka kartupeļi indīgi, bet tā nav.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas