Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mājas šašliks ar piedevām

2010. gada 19. septembris
Foto: Santa
Gatavošanas laiks norādīts bez laika, kurš nepieciešams gaļas marinēšanai.
Pagatavošana
40 min
1. Marinādes pagatavošana: bļodā izkārto sagrieztus sīpolus, tad izkārto kubiņos sagrieztu cūkgaļu (apmēram pastmarkas izmērā). Uz cūkgaļas izspiež citronu sulu, apber ar sāli un pipariem. Pa virsu uzlej kefīru, lai nosedz gaļu.
2. Gaļu marinādē ieliek ledusskapī uz kādām 8 stundām.
3. Kad marināde gatava cepšanai vakariņās, sagriež papriku kubiņos (līdzīgu izmēru, kā gaļu), sagriež cukini tādā pašā veidā.
4. Izvāra rīsus un sagatavo mērces sastāvdaļas: Ļoti smalki sagriež daļiņu paprikas un sakapā daļu sīpola mērcei, jau atver saldā krējuma paciņu.
5. Uz iesmiņiem uzdur pamīšus gaļu ar papriku un cukini, tad izkārto uz cepešpannas un liek krāsnī cepties (beigās nedaudz apgrillē. Uz pannas kādā stūrītī iemet arī divus ķiplokus, kas ir notīrīti un tiem ir nogriezta augša.
Foto: Santa
6. Uz pannas nedaudz apcep sīpolus un papriku, pievieno saldo krējumu, garšvielas.
7. Kad šasliks gatavs, kārto uz šķīvja: rīsi, šašliks, mērce, kādi salātiņi, ceptie ķiploki.

Labu apetīti!
Uz augšu