Sākums > Receptes > Brokastis

Čigāneņu salāti

2010. gada 10. septembris
Foto: Receptes.lv
Tikai nedaudz čigānenes apvārot', tās savu specifisko smaku pazaudē un kļūst labi saprotamas visu ēdēju garšas kārpiņām. Kad sēnes ir vārītas, un apkaisītas ar sāli ar tām var našķēties kā ar vārītām bērzlapēm. Salātos pasniedzamas gan kā pamatēdiens brokastīs, gan pie vārīem kartupeļiem arī ar biezpienu vai/un siļķi garšos lieliski.
Pagatavošana
30 min
1. Čigānenes ieber katlā. Sēnes pārlej ar ūdeni tā lai ūdens čigānenes pārsedz. Pieber sāli. Kad ūdens sāk vārīties, katlu noceļ no uguns un šķidrumu nolej. Caurdurī zem tekoša ūdens atdzesē, notecina slapjumu, sagriež. Pievieno sagrieztu sīpolu, garšvielas, krējumu un pasniedz. Salāti "nedusmosies" ja tos papildinās ar šķiņķi, desu, vārītu olu, papriku vai gurķi. Labu ēstgribu!
Uz augšu