Čigāneņu salāti

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Tikai nedaudz čigānenes apvārot', tās savu specifisko smaku pazaudē un kļūst labi saprotamas visu ēdēju garšas kārpiņām. Kad sēnes ir vārītas, un apkaisītas ar sāli ar tām var našķēties kā ar vārītām bērzlapēm. Salātos pasniedzamas gan kā pamatēdiens brokastīs, gan pie vārīem kartupeļiem arī ar biezpienu vai/un siļķi garšos lieliski.

Sastāvdaļas

  • Čigānenes pēc apetītes un rocības (derēs arī novārītās bērzlapes)
  • Sīpols pēc garšas
  • Garšvielas (dilles, pipari )
  • Sāls pēc garšas
  • Krējums vai majonēze (vai abi divi)

Pagatavošana

30 min.
  1. Čigānenes ieber katlā. Sēnes pārlej ar ūdeni tā lai ūdens čigānenes pārsedz. Pieber sāli. Kad ūdens sāk vārīties, katlu noceļ no uguns un šķidrumu nolej. Caurdurī zem tekoša ūdens atdzesē, notecina slapjumu, sagriež. Pievieno sagrieztu sīpolu, garšvielas, krējumu un pasniedz. Salāti "nedusmosies" ja tos papildinās ar šķiņķi, desu, vārītu olu, papriku vai gurķi. Labu ēstgribu!

Komentāri

Agnese 2010. gada 28. septembris 14:22
mhm, ne velti mežā to ir tik daudz. reti kurš lasa :) man prieki. ieraksti google.lv "čigāniete sēne" un apskaties kā tā izskatās :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis