Napoleona kūka

2005. gada 4. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
127 min
1. Mīkla: aukstā ūdenī izkausē sāli un cukuru. Piesijā augstākā labuma miltus, pieliek pusi sviesta un labi samīca. Mīklu liek uz dēļa kvadrāta veidā, pasmērē ar pārējo sviestu, kuram jābūt tādā pat stingrumā kā mīkla, sausam un augstākā labuma. Mīklai saceļ stūrīšus uz augšu, saspiež maliņas cieši kopā, pēc tam rullē vienā virzienā, līdz tā izstiepjas garumā, tad saloka trīs daļās un noliek brīdi aukstā vietā. Pēc tam atkal rullē pretējā virzienā, atkal saloka un atdzesē. Šo procedūru atkārto 5 reizes. Mīkla jārullē lēni un uzmanīgi. Tad to liek uz paplātes un apsmērē ar olu, sadur ar dakšiņu un cep. Atdzisušu plakaniski pārgriež un pārsmērē ar krēmu, saliek kopā un sagriež gabaliņos. Krēms: pienu ar vanilīncukuru uzvāra. Olas ar cukuru un miltiem sakuļ, pielej uzvārīto pienu, uzvāra un atdzesē. Pieliek sviestu un sajauc.
Uz augšu