Astoņkājis franču gaumē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg astoņkāja
  • 4 tomāti
  • 3 šalotes sīpoli
  • 1 -2 daiviņas ķiploku
  • 1 sīpols
  • 200 ml baltvīna
  • 4 ēdamk. olīveļļas
  • Pētersīļi
  • Buljons (buljona kubiņš + ūdens)
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

70 min.
  1. Astoņkāji notīra un vāra buljonā aptuveni 40 min. Pēc tam sagriež to mazos gabaliņos. Uzkarsētā olīveļļā apcep smalki sasmalcinātus sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno astoņkāja gabaliņus un sasmalcinātus ķiplokus. Pēc dažām minūtēm pievieno daivās sagrieztus tomātus, vīnu, piparus un sāli. Visu vāra aptuveni 20 min. Astoņkāji pasniedz pārkaisītu ar sasmalcinātiem pētersīļiem

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni