1. Samaisa olīveļļu kopā ar sasmalcinātu ķiploku, baziliku, melniem pipariem un sāli.
2. Tilapijas filejas liek maisiņā, kur lej virsū pagatavoto maisījumu. Maisiņu aizsien un tur ledusskapī 1 h, lai ievelkas. Pa to laiku gatavo salsu. Samaisa kopā sasmalcinātus produktus - mango, čili piparus, sarkano sīpolu, papriku, zaļo papriku, pētersīļus, melnos piparus, kā arī laima un apelsīna sulu. Maisījumu tur ledusskapī 1 h, lai ievelkas. Tilapijas filejas izņem no marinādes, nokrata lieko eļļu un ietin katru filejas gabalu alumīnija folijā. Tilapijas cep uz sasildīta grila no katras puses 3 - 4 min., līdz gaļu var viegli caurdurt ar dakšiņu. Filejas pasniedz kopā ar salsas mērci un rīsiem.