Sākums > Receptes > Konservējumi

Gardā tomātu-rīsu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas

2010. gada 31. augusts
Foto: KU
No šīs porcijas sanāk apm. 7 0,5 L burkas.
Pagatavošana
120 min
1. Katlā ielej eļļu un uzvāra.
Foto: KU
2. Sagrieztus sīpolus liek eļļā un uz lielas liesmas apcep (apm. 10 min.).
3. Iemērc rīsus ūdenī (jāmērcē apm. 1 h, atkarībā no rīsiem).
4. Sarīvē burkānus, liek katlā un uz lēnas uguns sautē apm. 10-20 min.
5. Sarīvē saldos piparus un pievieno katlā esošiem sīpoliem un burkāniem, sautē apm. 10-20 min.
Foto: KU
6. Tomātus sagriež gabalos un liek katlā, turpina sautēt 10-20 min.
7. Pievieno rīsus un sautē, līdz rīsi ir kļuvuši mīksti.
Foto: KU
8. Pieber klāt cukuru un sāli (pēc garšas var pievienot arī maltos piparus, sarīvētus ķiplokus u.c.).
9. Gatavus salātus saliek pa izkarsētām burkām un apsedz līdz rītam.

Lai labi garšo!
Uz augšu