Salāti ziemai ar rīsiem

5 1
No šīs porcijas sanāk apm. 7 0,5 L burkas.

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg saldo piparu
  • 1 kg tomātu
  • 1 glāze rīsu
  • 0.5 l eļļas (var arī mazāk)
  • 4 ēd. k. cukura (ar kaudzi)
  • 2 ēd. k. sāls (ar kaudzi)

Pagatavošana

120 min.
  1. Katlā ielej eļļu un uzvāra.
    Katlā ielej eļļu un uzvāra.
  2. Sagrieztus sīpolus liek eļļā un uz lielas liesmas apcep (apm. 10 min.).
  3. Iemērc rīsus ūdenī (jāmērcē apm. 1 h, atkarībā no rīsiem).
  4. Sarīvē burkānus, liek katlā un uz lēnas uguns sautē apm. 10-20 min.
  5. Sarīvē saldos piparus un pievieno katlā esošiem sīpoliem un burkāniem, sautē apm. 10-20 min.
    Sarīvē saldos piparus un pievieno katlā esošiem sīpoliem un...
  6. Tomātus sagriež gabalos un liek katlā, turpina sautēt 10-20 min.
  7. Pievieno rīsus un sautē, līdz rīsi ir kļuvuši mīksti.
    Pievieno rīsus un sautē, līdz rīsi ir kļuvuši mīksti.
  8. Pieber klāt cukuru un sāli (pēc garšas var pievienot arī maltos piparus, sarīvētus ķiplokus u.c.).
  9. Gatavus salātus saliek pa izkarsētām burkām un apsedz līdz rītam.
  10. Lai labi garšo
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vilandra 2017. gada 13. jūlijs 12:31
Es pieliku vairāk rīsus nekā norādīts un rezultātā ziemā ēdu kā ātro plovu, atlika tikai gaļu pievienot pirms ēšanas. Ļoti garšoja...
Anita 2015. gada 10. augusts 09:19
Loti garsigi,iesaku,
Kika 2011. gada 28. jūlijs 17:46
Saliek plauktā līdz ēšanas brīdim! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi