Ābolu plātsmaize ar drumstalām

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 ml kviešu miltu
  • 250 ml kefīra
  • 250 ml cukura
  • 3 olas
  • 5 āboli
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ēd. k. kanēļa
  • Eļļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vanilīna cukuru sajauc viendabīgā masā un liek notāvēties.
    Miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vanilīna c...
  2. Nomizo ābolus, sagriež plānās šķēlītēs.
    Nomizo ābolus, sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Atsevišķā traukā sajauc 1 olu kopā ar 2 ēd. k. skābā krējuma un 1 ēd. k. cukura.
    Atsevišķā traukā sajauc 1 olu kopā ar 2 ēd. k. skābā krējuma...
  4. Ar eļļu ietaukotā veidnē uzlej mīklu.
    Ar eļļu ietaukotā veidnē uzlej mīklu.
  5. Pārkaisa ar āboliem. Pārlej ar sakulto olu un krējumu. Pāri pārkaisa kanēli.
    Pārkaisa ar āboliem. Pārlej ar sakulto olu un krējumu. Pāri...
  6. Drumstalām atsevišķā traukā sajauc 3 ēd. k. miltu, 3 ēd. k. cukuru, pievieno eļļu.
    Drumstalām atsevišķā traukā sajauc 3 ēd. k. miltu, 3 ēd. k....
  7. Maisa, kamēr sanāk drumstalas.
    Maisa, kamēr sanāk drumstalas.
  8. Drumstalas pārkaisa plātsmaizei.
    Drumstalas pārkaisa plātsmaizei.
  9. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem un cep 30 minūtes.
    Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem un cep 30 minūtes.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Inga Liepiņa 2017. gada 21. septembris 22:28
Paldies par recepti, protams, to nedaudz variēju pēc savas garšas, bet ābolu plātsmaize iznāca brīnišķīgi garda!
Alina Rizija 2017. gada 21. maijs 18:06
Taisīju ar rabarberiem, arī ļoti garšīgi.
Ivars 2016. gada 8. septembris 17:22
Recepte ir ļoti laba un viegli pagatavojama, taču ir dažas piezīmes, kas varbūt noderēs citiem:

1. Kanēli man prasījās noteikti krietni vairāk par 1 ēd.k - es sabēru tā, ka viss tumšs bija un beigās bija ideāli. Arī te bildēs var redzēt, ka kanēlis ir ļoti knapi pa virsu.
2. Arī olas-krējuma masu man vajadzēja taisīt vairāk pat ar visu to, ka taisīju mazāka izmēra formā. Tas pats bija ar drumatalām - prasījās par kādu trešdaļu vairāk.

Pārējais visa bija ļoti labi un sulīgi - noteikti taisīšu vēl. Mierīgi var variēt arī ar citiem augļiem, piemēram, upenēm. Upenes minu kā variantu, jo mūsu āboli bija diezgan saldi - prasījās kkādu skābumiņu vairāk, tāpēc iesaku ņemt skābākus āboļus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize