Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepts foršmaks (ebreju virtuve)

2010. gada 29. augusts
Foto: Zulfija
Pagatavošana
90 min
1. Oriģinālā recepte:
2. Iepriekš pienā izmērcētu siļķu fileju samaļ gaļasmašīnā (vai sablenderē ar blenderi) kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi. Masai pievieno uz lēnas uguns apceptu (sautētu), sīki sagrieztu sīpolu, olas dzeltenumus, muskatriektu, piparus. Samaisa. Masā iecilā saputotus olu baltumus un masu pilda ietaukotā, ar rīvmaizi apbārstītā veidnē. Virsmu izlīdzina, uzklāj krējumu un apbārsta ar rīvmaizi. Cep 200 grādos aptuveni stundu.
3. Pasniedzot aplej ar eļļu vai skabu krējumu.
4. Zulfijas padomi:
5. Ļoti sāļu siļķi vēlams mērcēt vismaz 12 stundas.
6. Ja nopirkta vesela siļķe, tad, to tīrot un atdalot fileju, nav jāuztraucas par sīkajām asakām- pēc cepšanas tās vairs nav manāmas.
7. Labu apetīti!
Uz augšu