Rudenim nākot

2010. gada 28. augusts
Foto: Līga Kiseļova
Pagatavošana
25 min
1. Nelielā eļļas daudzumā apcep malto gaļu pie beigām pievienojot garšvielas (sāls, pipari; maltās gaļas garšviela).
2. Paralēli tam izvāra sviesta pupiņas līdz ir mīkstas. Ūdeni nolej un pupiņas sagriež nedaudz mazākos gabalos.
3. Izvārītās pupas liek klāt pie gaļas un visu sacep kopā, lai pupiņas apceptos.
4. Kad viss ir sacepies pievieno tomātus savā sulā. Visu nedaudz pasutina un pēc nepieciešamības pievieno vēl garšvielas. [Ja ir ņemti svaigie tomāti, tad tos blanšējam, noņemam mizu, sagriežam ēdamos gabalos un pievienojam saceptajai masai. Tad visu pasutina kamēr tomāti ir nedaudz izjukuši un ir izdalījusies sula.]
5. Pasniedz ar makaroniem vai desiņām, kā arī lieliski der kā piedeva pie vakariņām. Kopsumā aizņem aptuveni 20-30 minūtes, atkarībā cik jaunas ir pupiņas.
Uz augšu