(draudzīgā) šokolādes desa

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g īsta svīesa
  • 200 g cepumu ''Selga'' (klasisko)
  • Divas olas
  • 1 glāze cukura
  • 200 g krāsainās marmalādes, vislabāk ''Laimas''
  • 200 g žāvētu aprikožu
  • 200 g lazdu riekstu
  • 200 g rozīņu
  • 2 ēd. k. kakao

Pagatavošana

10 min.
  1. Riekstus, marmelādi un aprikozes sadala smalkāk, cepumus sadrupina. Pievieno divas jēlas olas. Svarīgi, lai tās ir no drošas saimniecības. Pieber glāzi cukura un divas ēdamkarotes kakao (bez kaudzes). Beigās pievieno mīkstu sviestu. Ar koka karotimasu kārtīgi samaisa, līdz tā kļūst viendabīga. Izgāž uz izklāta cepampapīra un caur to ar rokām staipa un gludina, līdz izveidojas gara, gluda desa. Vairākas stundas vai visu nakti tur ledusskapī. Pēc tam griež šķēlēs un našķojas.

Komentāri

Una 2012. gada 9. jūlijs 13:35
ļoti laba recepte/liels paldies/
Inese Hauka 2010. gada 29. augusts 11:41
cepumu vietā esmu likusi vafeles-ļoti garšigi,pēc konfektes-Serenāde garšo.
Irina 2010. gada 27. augusts 09:51
Esmu taisījusi pēc šīs receptes šokolādes desu, nākožreiz, es noteikti liktu mazāk cukura, jo kad pieliek 1 glāzi cukura, sanāk dikti salda. Marmelādes konfektes taču arī dod savu saldumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti