Karamelizēti banāni ar mērci

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 4 banāni
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 1 /3 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1 /3 tējkarotes kanēļa
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 /2 glāze sadrupinātu grauzdētu riekstu
  • 1 /2 glāze ruma vai brendija (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

40 min.
  1. Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm un vēl gareniski uz pusēm.
  2. Uz pannas izkausē sviestu un karsē, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pannā izkārto banānus ar sagrieztajām pusītēm uz leju. Cep atpuveni 1 minūti, pa reizei sakratot.
  3. Pannu noņem no uguns, uzber brūno cukuru un uzlej rumu vai brendiju.
  4. Atkal karsē 1-2 minūtes, līdz cukurs ir sācis kust. Uz pannas uzlej ūdeni, uzber muskatriekstu, kanēli, sāli un karsē, līdz mērce ir sākusi biezēt (2-3 minūtes).
  5. Banānus pasniedz karstus, pārkaisītus ar drupinātiem riekstiem.
  6. Garšīgi ar prombīra vai vaniļas saldējumu.

Komentāri

Laura 2012. gada 14. jūlijs 00:42
Sanaca tiesam garsiigi! Garsas pilnibai riekstinus var viegli apgrauzdet.
jana 2012. gada 1. janvāris 20:57
prombīra?labi teikšu tā:lai cik dīvaina ir tā recepte bet tā i dievīga,lieliska nogaršoju un man bija tik liels kaifs ka aiz laimes varētu noģībt
evija 2011. gada 25. oktobris 20:22
tulit meginasu ar pankuku un saldejumu klat

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti