Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ēģiptiešu gaumē

2010. gada 25. augusts
Foto: Ieva
Pagatavošana
60 min
1. 1. Izvāri vistu. Nomazgātas vistas filejas liec verdošā sālsūdenī un vāri pusgatavas.
2. 2. Sagatavo un apcep dārzeņus. Sīpolus smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi. Burkānus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Tomātus sagriez gabaliņos. Pannā sakarsē 150g sviesta, pievieno sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu apcep. Pieber burkānus un turpini sautēt vēl 5 minūtes. Pievieno tomātus, pielej buljonu un uz nelielas uguns sautē 15 - 20 minūtes.
3. 3. Sagatavo rīsus un vistu. Pannā sakarsē atlikušo sviestu, pieber rīsus un viegli apcep. Pusgatavās vistas filejas sagriez mazos gabaliņos.
4. 4. Sautē gatavu. Dārzeņu maisījumu liec dziļā pannā, pieber sāli, maltus melnos piparus un pārējas garšvielas. Iemaisi rīsus un virsū liec vistas gabaliņus. Ja sautējums šķiet pārāk biezs, pielej vēl nedaudz buljona. Uz mazas uguns sautē 20 - 25 minūtes.
5. (Garšīgi sanāk arī bez muskatrieksta, kanēļa un kardamona)
Uz augšu