Vista ēģiptiešu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas filejas
  • 400 g rīsu
  • 4 burkāni
  • 3 sīpoli
  • 200 g sviesta
  • 1 kg tomātu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējk. malta kardamona
  • 1 naža gals malta kanēļa
  • 1 naža gals malta muskatrieksta
  • 200 ml vistas buljona (var pagatavot no kubiņiem)

Pagatavošana

60 min.
  1. 1. Izvāri vistu. Nomazgātas vistas filejas liec verdošā sālsūdenī un vāri pusgatavas.
  2. 2. Sagatavo un apcep dārzeņus. Sīpolus smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi. Burkānus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Tomātus sagriez gabaliņos. Pannā sakarsē 150g sviesta, pievieno sīpolus un ķiplokus un pāris minūšu apcep. Pieber burkānus un turpini sautēt vēl 5 minūtes. Pievieno tomātus, pielej buljonu un uz nelielas uguns sautē 15 - 20 minūtes.
  3. 3. Sagatavo rīsus un vistu. Pannā sakarsē atlikušo sviestu, pieber rīsus un viegli apcep. Pusgatavās vistas filejas sagriez mazos gabaliņos.
  4. 4. Sautē gatavu. Dārzeņu maisījumu liec dziļā pannā, pieber sāli, maltus melnos piparus un pārējas garšvielas. Iemaisi rīsus un virsū liec vistas gabaliņus. Ja sautējums šķiet pārāk biezs, pielej vēl nedaudz buljona. Uz mazas uguns sautē 20 - 25 minūtes.
  5. (Garšīgi sanāk arī bez muskatrieksta, kanēļa un kardamona)

Komentāri

Latgales Joņs 2010. gada 25. oktobris 16:41
Garšoja lieliski, paldies!
Ar mērvienībām gan nesaprašana sanāca, jo to visu pat dziļā pannā iedabūt bija pagrūti, nācās izmantot katlu, kurš arī bija 2/3 pilns.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni