Manas ģimenes mīļākā ābolmaize

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no visām iepriekš taisītajām.

Sastāvdaļas

  • Āboli
  • 300 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. skāba krējuma
  • 1 tējk. sodas
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana

70 min.
  1. Nomizo ābolus, izgriež serdi, sagriež ripiņās, pārkaisa ar cukuru (te cik katrs uzskata par vajadzīgu bērt cukuru - šis daudzums nav iekļauts sastāvā minētajā daudzumā) un samaisa, lai veidojas suliņa no āboliem.
  2. Sviestu pakausē, pievieno sastāvā minēto cukura daudzumu, sakuļ, pievieno olas, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, sodu, miltus, vaniļas cukuru un vēl reiz visu sakuļ. Masai jābūt stingrai - ja viņa ir šķidrāka, var piebērt vēl miltus.
  3. Mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā formā-atklāšu noslēpumu - man par cepamtrauku kalpo vecā, vairs nelietderīgā panna, kurai noskrūvēts rokturis - sacept var un raut nekas nerauj klāt.
  4. Pārliek ar ābolšķēlītēm un cep 40 min 180 grādos.
  5. Atlikušās 2 ēdamkarotes sajauc ar ābolu sīrupu, pievieno kanēli, samaisa un pārlej pāri ābolu šķēlītēm, kad ir pacepies 40 min un ieliek vēl uz 5 - 10 min uz 140 grādiem.
    Atlikušās 2 ēdamkarotes sajauc ar ābolu sīrupu, pievieno kan...
  6. Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no visām iepriekš taisītajām.

    Labu apetīti!
    Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vilma 2016. gada 11. septembris 16:43
cik lielu glaazi miltus??
Irina 2016. gada 2. augusts 18:07
Paldies par recepti.Loti garsiga.Esmu saldummile,bet cukuru liku tikai 200gr.Ists atradums.
Aija 2015. gada 23. novembris 20:47
Sanāca ļoti garšīgi! Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize