Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no visām iepriekš taisītajām.
Pagatavošana
70 min
1. Nomizo ābolus, izgriež serdi, sagriež ripiņās, pārkaisa ar cukuru (te cik katrs uzskata par vajadzīgu bērt cukuru - šis daudzums nav iekļauts sastāvā minētajā daudzumā) un samaisa, lai veidojas suliņa no āboliem.
2. Sviestu pakausē, pievieno sastāvā minēto cukura daudzumu, sakuļ, pievieno olas, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, sodu, miltus, vaniļas cukuru un vēl reiz visu sakuļ. Masai jābūt stingrai - ja viņa ir šķidrāka, var piebērt vēl miltus.
3. Mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā formā-atklāšu noslēpumu - man par cepamtrauku kalpo vecā, vairs nelietderīgā panna, kurai noskrūvēts rokturis - sacept var un raut nekas nerauj klāt.
4. Pārliek ar ābolšķēlītēm un cep 40 min 180 grādos.
5. Atlikušās 2 ēdamkarotes sajauc ar ābolu sīrupu, pievieno kanēli, samaisa un pārlej pāri ābolu šķēlītēm, kad ir pacepies 40 min un ieliek vēl uz 5 - 10 min uz 140 grādiem.
Foto: paramona
6. Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no visām iepriekš taisītajām.