Svētku rulete

2010. gada 24. augusts
Foto: Dansukker
Pagatavošana
30 min
1. Sakuļ olas un cukuru irdenās putās.
2. Sajauc kokosa skaidiņas, miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi pievieno putām.
3. Izklāj mīklu uz cepamās pannas, kura izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 5 minūtes.
4. Apgāž tortes pamatni uz cukurota maizes cepamā papīra. Noņem papīru, kas bija pie pamatnes. Ļauj atdzist.
5. Uzvāra pienu un krējumu. Pieliek gabalos sadalītu šokolādi un samaisa, līdz tā ir izkususi. Laiku pa laikam apmaisa, līdz maisījums ir atdzisis. Uzklāj to uz tortes pamatnes.
6. Katlā ielej ūdeni, pieber safrānu un miltus, labi samaisa un pavāra pāris minūtes. Piejauc olas dzeltenumu.
7. Sajauc taukvielas, vaniļas cukuru un pūdercukuru mīkstās un elastīgās putās. Lēnām piejauc klāt uzvārīto maisījumu. Pārklāj pildījumu pāri šokolādes maisījumam. Sarullē un uzglabā ledusskapī.
Uz augšu