Svētku rulete

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 200 ml cukura
  • 300 ml kokosa skaidiņu
  • 75 ml kartupeļu miltu
  • 1 /2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Pildījuma pirmajai kārtai
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 ml piena
  • 150 g tumšās šokolādes
  • Pildījuma otrajai kārtai
  • 150 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1 /2 g safrāna
  • 1 olas dzeltenums
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • 100 ml Dansukker pūdercukura
  • 1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakuļ olas un cukuru irdenās putās.
  2. Sajauc kokosa skaidiņas, miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi pievieno putām.
  3. Izklāj mīklu uz cepamās pannas, kura izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 5 minūtes.
  4. Apgāž tortes pamatni uz cukurota maizes cepamā papīra. Noņem papīru, kas bija pie pamatnes. Ļauj atdzist.
  5. Uzvāra pienu un krējumu. Pieliek gabalos sadalītu šokolādi un samaisa, līdz tā ir izkususi. Laiku pa laikam apmaisa, līdz maisījums ir atdzisis. Uzklāj to uz tortes pamatnes.
  6. Katlā ielej ūdeni, pieber safrānu un miltus, labi samaisa un pavāra pāris minūtes. Piejauc olas dzeltenumu.
  7. Sajauc taukvielas, vaniļas cukuru un pūdercukuru mīkstās un elastīgās putās. Lēnām piejauc klāt uzvārīto maisījumu. Pārklāj pildījumu pāri šokolādes maisījumam. Sarullē un uzglabā ledusskapī.

Komentāri

Nebīstamās mājsaimnieces 2011. gada 16. jūlijs 21:15
sarulēt šo brīnumu nav iespējams, un pagatavošana neaizņem 30min! bet beigu beigās sanāca kaut kas līdzīgs kaut kādam sacepumam, jo visa sarulētā rulete saplaka! bet bija ļoti garšīgi, un ļoti ļoti ļoti saldi!
Amanda 2010. gada 28. decembris 01:43
nav iespejams to brinumu sarullet, ja atdzese. ja neatdzese, tad shokolade izkust. tas dzeltenais (otras kartas) pildijums ir galigi garam - garsha nav laba un tas ir parak shkjidrs, tek ara no ruletes (ja kads tomer var sarullet)..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize