Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu - plūmju ievārījums

2010. gada 24. augusts
Foto: Dansukker
Pagatavošana
25 min
1. Plūmes noblanšē, noņem miziņas, izņem kauliņus un sagriež gabalos.
2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sadala šķēlēs. Plūmes kopā ar āboliem, ūdeni, kanēli un timiānu liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt apmēram 5-10 minūtes.
3. Pievieno cukuru un vāra vēl 2-10 minūtes*. 4) Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
4. * Ar ievārījuma cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
Foto: Dansukker
5. Lai labi garšo!
Uz augšu