Ābolu - plūmju ievārījums

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg plūmju
  • 1 kg ābolu
  • 300 ml ūdens
  • 2 kanēļa miziņas
  • 2 timiāna zariņi
  • 1 kg Dansukker Ievārījuma cukura (var aizstāt ar 500 g Dansukker ievārījumu cukura "1+3", vai 2 kg baltā smalkā cukura)

Pagatavošana

25 min.
  1. Plūmes noblanšē, noņem miziņas, izņem kauliņus un sagriež gabalos.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sadala šķēlēs. Plūmes kopā ar āboliem, ūdeni, kanēli un timiānu liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt apmēram 5-10 minūtes.
  3. Pievieno cukuru un vāra vēl 2-10 minūtes*. 4) Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
  4. * Ar ievārījuma cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
    * Ar ievārījuma cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. A...
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

EVELĪNA 2012. gada 31. jūlijs 14:32
SMARŽO ĻOTI SMARĀŽĪGI,UN GARŠO ĻOTI GARŠĪGI
ELZA 2012. gada 31. jūlijs 14:28
MAN PATĪK;)
marta 2012. gada 27. jūnijs 18:21
izskatās ļoti gardi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi