Sākums > Receptes > Dzērieni

Autentiskais piparmētru kvass

2010. gada 24. augusts
Foto: Agnese G.
Parasti kvasu gatavo 3, 5 vai 10 litru traukā.
Pagatavošana
40 min
1. Rupjmaizes sausiņus nedaudz apgrauzdē cepeškrāsnī un sasmalcina.
2. Sausiņu vai sauso kvasu ieber traukā, kas neoksidējas, uzlej novārītu, atdzesētu, bet vēl siltu ūdeni, samaisa, uzliek vāku un pārklāj ar blīvu audumu, noliek siltā vietā uz pāris stundām ievilkties, laiku pa laikam samaisot.
3. Tad misu nolej, pieliek ūdenī izšķīdinātu raugu, pieber cukuru, pievieno piparmētru un noliek uz 10-12 stundām istabas temperatūrā.
4. Kvasu izkāš caur marli un salej pudelēs.
5. Cieši aizkorķētās pudeles noliek uz 3-4 stundām siltā vietā, bet vēlāk uzglabā vēsumā.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu