Autentiskais piparmētru kvass

3 1
Parasti kvasu gatavo 3, 5 vai 10 litru traukā.

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1.5 ēd. k. cukura
  • 5 -10 g rauga
  • 40 -45 g rupjmaizes sausiņu vai sausās maizes kvasa
  • 1 l ūdens
  • 1 tējk. rozīņu
  • 2 -3 piparmētru zariņi

Pagatavošana

40 min.
  1. Rupjmaizes sausiņus nedaudz apgrauzdē cepeškrāsnī un sasmalcina.
  2. Sausiņu vai sauso kvasu ieber traukā, kas neoksidējas, uzlej novārītu, atdzesētu, bet vēl siltu ūdeni, samaisa, uzliek vāku un pārklāj ar blīvu audumu, noliek siltā vietā uz pāris stundām ievilkties, laiku pa laikam samaisot.
  3. Tad misu nolej, pieliek ūdenī izšķīdinātu raugu, pieber cukuru, pievieno piparmētru un noliek uz 10-12 stundām istabas temperatūrā.
  4. Kvasu izkāš caur marli un salej pudelēs.
  5. Cieši aizkorķētās pudeles noliek uz 3-4 stundām siltā vietā, bet vēlāk uzglabā vēsumā.
  6. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni