Saldais rīsu krēms

3 1
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 200 g beramo rīsu
  • 1 l piena
  • 6 ēd. k. cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 500 g saldā krējuma
  • Šķipsniņa sāls
  • Želatīns (nav obligāti)

Pagatavošana

90 min.
  1. Rīsus noskalo un liek pienā vārīties, pieliekot uzreiz arī 2 ēd. k. cukura, vaniļu un sāli.
  2. Nedaudz pavāra, ņem nost no uguns, satin avīzē, deķī un atstāj, lai briest (ja nu galīgi nav, ko darīt, var stāvēt klāt un maisot vārīt, kamēr gatavs). Pēc kādas stundas var sākt pārbaudīt, vai viss piens ir sasūcies rīsos.
  3. Kad rīsi sausi, pieliek uzbriedinātu un izkausētu želatīnu (daudzums atkarīgs, cik stingru grib, var jau arī nelikt vispār), nu un ļauj atdzist.
  4. Kad rīsi jau tikpat kā auksti, saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru un sajauc ar rīsiem. Galvenais, lai rīsi nav silti, jo tad pufīgais putukrējums paliks šķidrs. Pilda traukā un ledusskapī iekšā, lai sastingst. Putukrējumu var likt vairāk vai mazāk, gaumes lieta. Latvijas laika pavārgrāmatā uz šo rīsu daudzumu vispār bija litrs putkrējuma, tā kā... :) Nu un klāt, protams, kādu skābenu ķīselīti, dzērvenes, jāņogas, upenes... vienalga, kas pieejams... Esmu taisījusi pat no paku sulas un arī var iztikt :)
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Indra 31. oktobris 19:28
Ļoti laba recepte. Es gan rīsus izvārīju ūdenī pilnīgi parastā veidā. Pienu ( ne vairāk mā 200ml) pielēju aukstiem rīsiem un uzvārīju vēlreiz. Rīsi vienkārši bija palikuši pāri no vakardienas pusdienām. Arī želatīnu neliku. Un cukuru drusku mazāk nekā receptē. Un sanāca supergardi. Kopā ar dzērveņu ķīseli. Paldies par recepti!
INGA 20. marts 18:55
GARDS.PAGATAVOJU AR ZEMEŅU MĒRCI.
janka 2015. gada 1. septembris 18:16
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm garsigi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Deserti

Jaunākās receptes