Uzkoda no foreles (vimbas, zandarta)

3 1
Ja ciemos brauc bagāti paziņas, un gribas pasniegt kaut ko ar bagātīgu aromātu un smaržu buķeti. Vai arī kā lielisku cienastu viesībās, izmantojot Latvijā pieejamus produktus.

Sastāvdaļas

  • Sagriezta zivs fileja
  • Lauru lapas
  • Smaržīgie pipari
  • Ķiploks
  • Neliels sīpols
  • Pusburkāns
  • Melnsakne
  • Kaltētas citrusaugu miziņas
  • Sinepes
  • 1 vai 2 krustnagliņas
  • Nedaudz muskatriekstu
  • 10 -15 ķimenes un bārbeles vai dzērveņogas
  • Pētersīļa saknīte vai mārrutka gabaliņš
  • Nedaudz sāls
  • Dilles

Pagatavošana

30 min.
  1. Burkā ieliek lauru lapas, smaržīgos piparus
  2. Sagriež ķiploku un sīpolu, burkānu, melnsakni un ieliek burkā
  3. Pievieno citrusaugļu miziņas, sinepes, krustnagliņas, muskatriekstu, ķimenes un ogas, pētersīļa saknīti un mārrutka gabaliņu
  4. Pieber sāli
  5. Liek kārtām zivs gabaliņus (bez asakām)
  6. Pārkaisa ar dillēm vai to sēklām un smalkajiem pipariem
  7. Kad burciņa pilna, parlej to ar sālsūdeni, pievieno naža galu kečupa.
  8. Virspusē - pāris lauru lapu, dilles
  9. Uzliek vāku un noliek ledusskapī
  10. *Foreles ir gatavas pēc 24 stundām, bet vimbas un zandarts pēc 5-6 dienām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas