Auzu pārslu un ābolu kūka

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 150-200 g auzu pārslu
  • 150 g cukura
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 50 g kausēta sviesta
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 6-7 āboli (vidēja lieluma, var likt arī žavētas plūmes vai citus augļus)
  • Glazūrai:
  • 4 ēd. k. pūdercukura
  • 1 ēd. k. kakao
  • 2 ēd. k. karsta ūdens

Pagatavošana

35 min.
  1. Olas sakuļ un pievieno cukuru, kausēto sviestu, vaniļas cukura, ābolu šķēlītes (nomizotas). Sajauc.
  2. Pārējos sausos produktus (milti, cepamais pulveris un auzu pārslas) samaisa. Pievieno olu masai. Kārtīgi samaisa, ja liekas pārāk bieza, var pieliet klāt pienu.
  3. Liek mīklu apaļā vedinē un cep cepeškrāsnī 180° temperatūrā 30 minūtes.
  4. Kad kūka gatava, izņem no krāns to un atstāj veidnē uz 5 minūtēm.
  5. Tajā laikā pagatavo glazūru: visas sastāvdaļas sajauc, līdz iegūst spīdīgu un viendabīgu masu.
  6. Pārlēj pāri kūkai un noliek, lai atdziest.

    Labu apetīti!
    Pārlēj pāri kūkai un noliek, lai atdziest.

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ilze 2011. gada 14. novembris 22:20
man likās diezgan pliekana. varbūt vajadzēja pirms tam auzu pārslas apgrauzdēt kādā glazūrā. nezinu. bet pēc šis receptes man diemžēl nepatika
Lietpratējs 2010. gada 1. oktobris 22:17
Interesants saldums :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize