Sākums > Receptes > Zupas

Svaigu kāpostu zupa ar cūkgaļu

2010. gada 17. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
160 min
1. Gaļu liek vārīties ūdenī. Ūdens daudzums atkarīgs no tā cik biezu zupu vēlaties. Līdz ko ūdens sāk vārīties, jānoņem ir balti brūnās putiņas no ūdens virsmas. Ūdenim pievieno 1 ēdamkaroti sāls un veselu sīpolu un vāra uz lēnas uguns 90-120 min. līdz gaļa ir mīksta.
2. Kartupeļus sagriež kubiņos, kāpostu strēmelītēs, bet burkānu ripiņās. Kad gaļa gatava - to izņem ārā un buljonā liek dārzeņus sekojošā kārtībā: pirmos liek kāpostus, kad tie nedaudz pavārījušies, tad burkānus un kā pēdējos - kartupeļus. Ar kartupeļiem pievieno 4-5 melnos piparus un 1-2 lauru lapas.
3. Kad atlikušas 5 min līdz dārzeņi ir gatavi - tiek pievienots sāls pēc garšas un zaļum.
4. Gaļu sadala mazos gabaliņos un pirms zupas pasniegšanas tos pievieno zupai.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu