Persiku ievārījums

2010. gada 17. augusts
Foto: PantherMedia/ScanPix
Pagatavošana
45 min
1. Persikus nomizo (nogatavojušos persikus aplej ar verdošu ūdeni, tad mizu var viegli novilkt. Ja persiki vēl ir cieti, jāmizo ar dārzeņu mizojamo nazi). Daļu persiku ieteicams sablenderēt, lai veidotos viendabīga ievārījuma pamatmasa, jo tie vārot īpaši nešķīst. Pārējie persiki smalki jāsagriež.
2. Apelsīna miziņu sarīvē (tā dos nelielu rūgtuma piegaršu, jo ievārījums ir ļoti salds). Pašu apelsīnu sīki sagriež un kopā ar persikiem liek katlā.
3. Kad ievārījums pēc saimnieces uzskatiem jau ir tikpat kā gatavs, pievieno ievārījumu cukuru un vāra 2-5 minūtes (ja vāra ilgāk, zūd pektīna sarecēšanas īpašības).
4. Pēc tam ievārījumu pilda tīrās burkās. Kad atdzisis, aizvāko.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu