Kabaču laivas

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 kabači
  • 800 g maltās gaļas
  • 3 pakas rīsu
  • 150 g siera
  • 2 tomāti
  • Timiāns
  • Dilles
  • Baziliks
  • Garšvielas (jebkura''kopējā'')
  • Sāls
  • Pipari
  • Ķimenītes
  • Ķiploks

Pagatavošana

45 min.
  1. Kabačus nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Iztīra visu mīksto vidu. Ierīvē ar sāli un ar ''kopējo'''garšvielu(sāli diezgan padaudz).
  2. Laivās ieber sasmalcinātus zaļumus (timiānu, baziliku, dillies).
  3. Pa to laiku jau izvārītos rīsus samaisa ar 800 g maltās gaļas + ķimenītes, ķiploks un sāls.
  4. Samaisīto masu pilda kabaču laivās, tā lai ir nedaudz virs kabaču malas līmeņa.
  5. Liek krāsnī uz 200° un cep aptuveni 40min. Kad Kabacis ir izcepies, uzliek pāri tomātu šķēles, kuras pārber ar sieru un uz 5 min. liek krāsnī.
  6. Ēd siltu, aukstu. Gaļas un rīsu daudzums atkarīgs no kabača lieluma,j a paliek pāri, var izcept vienkārši saveļot bumbās un pieliekot klāt cepeškrāsnī. Kabaču laika TOP ēdiens.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Zane 2011. gada 8. septembris 18:22
Garšoja ļoti labi, kabaču garšu tik izteikti nemaz nejūt.
Ieteiktu izmantot mazāk rīsus un gaļas, jo palika pāri vai arī vairāk kabačus :)
Sniedze 2010. gada 25. septembris 14:13
Ļoti garšīgi, mani vecāki bija ļoti apmeirināti, jo vairāk ir garšvielas, jo labāk mums garšoja.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni