Karaliskā kāzu torte

2010. gada 16. augusts
Foto: Una Cvetkova
Pagatavošana
300 min
1. Izvēlas divu dažādu lielumu tortes formas. Vienu apmēram 35cm, otru - 30cm diametrā. Tad cep sešas kārtas ar biskvīta kūkām. Trīs lielajā formā no 10 olām un trīs mazajā no 5 olām.
2. Sajauc brūklenu ievārījumu ar cukuru(var izvēlēties arī citu ievārījumu) un sasmērē sarp kārtām. Lielo un mazo kūku taisa atsevišķi.
3. Tad pagatavo krēmu. Sviestu sakuļ ar pūdercukuru, līdz sviests saputojas balts. Pievieno iebiezināto pienu un samaisa. Krēmu smērē uz tortes no visām malām. Tad torti aplipina ar kokosriekstu skaidiņām. Pēc tam mazāko torti liek uz lielākās, bet ne pa vidu. To liek uz vienas malas(skatīt foto). Var nedaudz apakšu sasmērēt ar krēmu, lai labāk turas viena pie otras.
4. Veido dekoracijas. Tās gan labāk sagatavot iepriekš. Salasa 20 rožu lapas, noskalo un nosusina. Ūdens peldē izkausē šokolādes(atsevišķi). Tas ar otiņu 10 rožu lapas nosmērē ar brūno un 10 ar balto šokolādi. Smērē uz "kreisās" puses, lai labāk raksts būtu redzams. Tad liek lapas ledusskapī, lai sasalst. Pēc tam prātīgi rozes lapu noplēš.
5. Lai izveidotu rozes, pus olas baltumu samīca ar apmēram 100g pūdercukura. Jāskatās, lai tā masa neliptu pie rokām, bet arī, lai nesanāk pārak drupana. Var pievienot kādu krāsvielu, lai skaistāk. Tad ņem pa drusciņai mīklas, izrullē strēmelīti un t
Foto: Una Cvetkova
6. in rozīti.
Foto: Una Cvetkova
Uz augšu