Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar malto gaļu un dārzeņiem pildītas kabaču šķēlītes

2010. gada 16. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Maltā gaļa tiek viegli apcepta ar nelielu daudzumu garšvielām līdz gaļa iegūst pirmo brūnumu.
2. Paralēli tiek sagrieztas dilles un tomāti, paprika un sīpols mazos kubiciņos. Kad malta gaļa gatava, to pārber bļodā un tiek tai pievienoti sagrieztie dārzeņi un ar garšvielām samaisīt visu vienā masā.
3. Tiek sagriezti kabači 3 cm biežās šķēlēs un izgriezti vidiņi. Pēc tam tās tiek apceptas uz pannas, lai malas iegūst zeltainu brūnumu. Šķēlēs tiek kārtotas karstumizturīgā traukā/os un pildītas ar maltās gaļas pildījumu.
4. Lai šķēlītes nekļūtu sausas cepšanās procesā - tās pārlej ar buljonu, ko sagatavo iepriekš ar mazu daudzumu maltās daļas masas ar glāzi ūdeni un garšvielam uz pannas.
5. Pildītos kabačus cep cepeškrāsnī 200 grādos apt.1 h (līdz kabacis kļūst mīksts). Lai pildītie kabači būtu sulīgi - ik pa 15 min tos aplaista ar šķidrumu, kurā tiek cepjas.
6. Servē tos vārītiem rīsiem vai ēd tāpat!
7. Lai labi garšo: )
Uz augšu