Grillētie ogu pīrādziņi

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Vasarā, kad ogu laiks, vēlējos taisīt ogu pīrādziņus, kā parasti, vienkārši cepeškrāsnī. Kad cepām uz grila gaļu un zivis iedomājos, vai nevārētu tā sacept arī tos. Nākošo reizi pamēģināju un tiešām! Iznāca!

Sastāvdaļas

  • 350 g milti un vēl 50 g veidošanai
  • 150 ml piens
  • 30 g raugs
  • 1 ola
  • 4 ēd. medus vai cukurs
  • 100 gr ogas(pēc izvēles)
  • Eļļa

Pagatavošana

40 min.
  1. Raugu izšķīdina pienā, piemaisa izsijātus miltus un olu. Kārtīgi izmaisa un atstāj siltumā 2 h uzrūgt.
  2. Vēlāk atkal izmīca un izveltnē. Ar krūzīti izveido vairākus aplīšus kuru vidū uzkaisa ogas un 1 tējk. medus. Tad aplīšus aiztaisa ciet, veidojot pīrādziņus. Atlikušo mīklu vēlreiz izveltnē un procesu atkārto.
  3. Uzkarsē uz grila ogles. Pīrādziņus apslaka ar nedaudz eļļu un liek uz restēm cepties 3 min. no katras puses.
  4. Lieliska piedeva pie salātiem vai gaļas. Var pasniegt ar krējumu vai tā pat.
  5. Ogu vietā var izmantot sieru, gaļu, dārzeņus, visu, ko vien mēdz likt pīrāgos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti