Sapnis vasaras naktī - tiramisu

4 1

Sastāvdaļas

  • • 200 g cukura
  • • 4-5 olu dzeltenumi
  • • 500 g ''mascarpone'' siera
  • • 300 g “dāmu pirkstiņu” jeb biskvīta cepumi (piemēram, Vicenzovo)
  • • 3 tasītes espresso kafijas (atdzesēta)
  • • 10 tējkarotes Amaretto liķiera (piemēram, Amaretto Casa Rocada)
  • • 4 ēdamkarotes kakao un/vai 100 g šokolāde deserta pārkaisīšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Atdalītus olas dzeltenumus saputojiet ar cukuru līdz cukurs ir pavisam izkusis. Ātrākam un labākam efektam izmantojiet mikseri. Pēc tam pievienojiet ''mascarpone'' sieru un 3 tējkarotes Amaretto liķiera un maisiet līdz tiek iegūta viendabīga masa.
  2. Stikla trauka (praktiskāk - taisnstūra) pamatni izklājiet ar iegūto masu - tā lai nespīdētu tas cauri. Tad biskvīta cepumus mērcējot uz īsu mirkli atdzesētā espresso kafijas un 7 tējkarošu Amaretto liķiera maisījumā kārtojiet kā nākamo kārtu virs iepriekš ieklātās masas. Saldākai garšai - pēc tam var pārkaisīt sakārtotos cepumus ar šokolādes skaidiņam. Virs šīs kārtas atkal tiek klāts "mascarpone" siera maisījums un veidotas nākamās kārtas. Pie iepriekš noteiktām sastāvdaļām un trauka izmēra - 24x30 cm sanāks 2 cepumu kārtas. Virsējo kārtu noslēdz ar "mascarpone" siera maisījumu, kuru pārkaisa ar kakao un škokolādes skaidiņām (pēc vēlēšanās). Pirms pasniegšanas - nepieciešams šo kārtojumu atsāt uz 6-8 stundām ledusskapī.
  3. Pasniedziet ar zemenēm vai dekorētu ar piparmētru lapiņām!
  4. Noteikti izmēģiniet!
  5. Lai labi garšo: )

Komentāri

liga 2011. gada 18. janvāris 19:00
dārga recepte, bet kaut kad jāizmēģina.
Liga Spilva 2010. gada 6. septembris 12:06
vienkārši sanāca perfekta kūka,paldies par recepti
sandra petersone 2010. gada 15. augusts 23:11
nu ,ļoti gards ,kūst mutē.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti