Sākums > Receptes > Konservējumi

Lečo ar šampinjoniem

2010. gada 6. augusts
Foto: aiga petrova
Pagatavošana
45 min
1. Katlā ielej eļļu, uzkarsē, ieber uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, pēc 5 min. ieber sagrieztus sīpolus un sautē vēl brīdi. Tad pieber sagrieztus tomātus un pēc min. 15 arī kubiņos sagrieztu papriku. Visu sautē zem vāka līdz paprika gatava. Tad pieber sagrieztus šampinjonus un pievieno tomātu pastu. Sautē vēl 5 min.
2. Visu griež palielos gabalos. Karstu lečo pilda burkās un aizvāko. Var glabāt visu ziemu. Lieto pie mērcēm(ar malto gaļu), vai lej zupā(sakņu vai gaļas) - lieliski papildina garšu. Var ēst arī kā piedevas - siltu vai aukstu. Sanāks apm. 2,5 l
Uz augšu