Burkānu čatnijs

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazo burkāniņu
  • 2 sīpoli
  • 2 apelsīni
  • 200 ml ūdens
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 ēd. k. sāls
  • 2 tējk. melno piparu
  • 2 tējk. karija
  • 2 tējk. saspiestu svaigu ķiploku
  • 200 ml Sultānas rozīņu
  • 400 ml baltvīna etiķa
  • 500 g Dansukker Ievārījuma cukura (var aizstāt ar 330 g Dansukker ievārījumu cukura "1+3", vai 1 kg baltā smalkā cukura)

Pagatavošana

30 min.
  1. Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Apelsīniem norīvē miziņu, tad pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu un miziņu liek katlā un nelielā karstumā vāra 5 minūtes. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 5 minūtes*. Čatniju pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
  2. * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
    * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. A...

Komentāri

Ilze 2010. gada 29. oktobris 22:38
Fantastiski garšīgs, ļoti viegli un ātri pagatavojams. Garšo visiem.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi